Lente

Het slechte nieuws gonst door het paleis en weldra door het hele land. Onze koning wil zijn bed niet meer uitkomen, hij weigert zich met staatszaken te bemoeien en ligt mokkend onder het dekbed. Zelfs zijn grijze kamerdienaar kan hem niet op andere gedachten brengen.
De 7 blinde prinssesjes zitten te treuren in een hoek van de troonzaal, zacht bewegen hun hoofdjes heen en weer. Ze wenen.
Dr. Kriegsmann Makeeff, lijfarts, minister en vertrouweling van de koning lijkt zijn kalmte te bewaren. Hij berekent zijn kansen. Straks zal ik het volk leiden, denkt hij.
Iedereen vindt dat deze situatie nu lang genoeg heeft geduurd.
Gelukkig, op een ochtend roept de hoofdtuinman onder het slaapkamerraam van de vorst : Hallo majesteit, mag ik even ! De winter is voorbij, het vriest niet meer en alle vogeltjes zingen !
Onze goede koning lijkt te ontwaken. Minzaam glimlachend komt hij uit het bed, kucht even en gaat onmiddelijk enige belangrijke dokumenten ondertekenen.
Weldra is het goede nieuws bekend. Iedereen is vrolijk. De blinde prinssesjes hebben weer eetlust en lopen op een rij zingend door het paleis.
Dr. Kriegsmann Makeeff moet zijn plannen uitstellen. Hij knort ontevreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten