Blind ?

Natuurlijk zijn de zeven dochters van onze koning niet echt blind. Het is gewoon uit solidariteit met de slechtziende oudste dat de zes andere dochters (waaronder twee tweelingen) maar doen alsof, voornamelijk als ze in het openbaar verschijnen. Het is een gewoonte geworden. Als ze alleen zijn spelen ze vaak dat ze alle zeven blind en ook doofstom zijn, wat altijd uitloopt op gekir en geweldige hilariteit.

Verder hebben deze prinsessen ooit een broertje gehad, maar dat is op een dag dood in zijn kinderbedje aangetroffen, gestikt onder zijn kussen. Dr. Kriegsmann Makeeff die er onmiddelijk werd bijgehaald kon alleen maar de dood constateren. Dit ongeval werd destijds door velen verdacht gevonden. Ook de spectaculaire zelfmoord van de koningin gaf aanleiding tot de wildste theorie├źn.
Onze vorst, onze wijze vorst, is niets bespaard gebleven, daarom zijn wij hem ook zo toegewijd.
Als hij peinzend door zijn park loopt en luistert naar het gefluit van de vele vogeltjes, blijven wij hem op een eerbiedige afstand volgen zonder hem te storen. Maar als hij spreekt, drinken wij de minste van zijn woorden en als hij zich tot zijn volk richt staan we allemaal te juichen.
Moge hij nog lang over ons regeren !

Geen opmerkingen:

Een reactie posten