(Voor)lezen terwijl op de achtergrond een mannenkoor neuriet.

-  Er is een strak touw gespannen tussen twee palen op ongeveer 60 cm. hoogte. Als de bel gaat moeten alle acht meisjes er tegelijk over springen.
Tingeling, daar gaat de bel. De meisjes springen er tegelijk overheen maar eentje blijft haken en valt.
Oei,oei, ze heeft haar knie bezeert en misschien wel haar beentje gebroken. Alle anderen komen om haar heen staan.

-  De man, haast een jongen nog, komt het café binnen. Hij loopt recht naar de bar. Alle klanten kijken verwonderd op. De man zegt tegen de barkeeper : Een groot glas schuimend bier graag en voor die mijnheer hetzelfde. Hij wijst daarbij naar iemand die even verderop ook aan de bar zit en hem verbaasd aankijkt.

-  Jongens, jongens, wat een herrie om niets. Wat is er nu eigenlijk aan de hand ? Die chauffeur heeft dat konijn niet gezien en is er overheen gereden. Nu zitten daar een paar ekster en proberen van het lijkje te eten. O. k. toch, ook dat is de natuur !

--Het gezin zit in het gras. Vader is moe. Moeder is bedrijvig bezig met boterhammen en limonade. De kinderen praten door elkaar heen. Nu komen er wespen opdagen. Please, niet hysterisch doen jongens. Negeer die beestjes toch. Het is nu eenmaal september en wees blij met wat je hebt.

-  Omdat zij zich onzeker voelde in het water was ze aan de kant blijven zitten. De andere kinderen speelden, spetterden en schreeuwden. Enkele dikke volwassen vrouwen in badpak stonden te aarzelen of ze wel in het water zouden gaan of misschien toch liever in de zon zouden blijven liggen. Doorzetten dames !!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten